معرفی «دکتر مهدی دغاغله» | داور بین المللی و مسئول گروه تواشیح ثقلین


مهدی دغاغله، چهره نام‌آشنای قرآنی کشور از این دست اشخاصی است که هم و غم خود را صرف فعالیت قرآنی کرده است. مهدی دغاغله، سحرگاه روزی بهاری در سال یک هزار و سیصد و ۴۷ در چهل کیلومتری اهواز در روستایی که بی‌بهره از امکانات رفاهی بود، متولد شد.
پدرش امین و معتمد محل و مادر نیز روضه‌خوان بود. مهدی اولین فرزند خانواده به همراه سه برادر و خواهر کوچکترش فضایی کاملا قرآنی را در منزل ایجاد کرده بود.

قرائت پدرم تاکنون در ذهنم ماندگار است و دست‌های نوازش‌گر پدرم را هیچ‌گاه فراموش نخواهم کرد.
در سن ۷ سالگی همانند دیگر همسالان خود به مسجد می‌رود و خود را مقابل سیدلفته منصوری، اولین معلم قرآن خود در تمام حیات زندگی‌اش می‌بیند. مهدی پس از حضور در این جلسات با اعلام خبر شرکت در کلاس‌های قرآن به پدر و مادر، باعث خوشحالی خانواده می‌شود.

این فعال قرآنی در خصوص دوران تحصیل ابتدایی و فضایی که در آن مشغول به تحصیل بود، اظهار کرد: در زمانی که رعایت نکردن حجاب و شئونات اسلامی مایه تمدن و فرهنگ هر شخص به شمار می‌رفت، خانم عفت معلم تعلیمات دینی سال دوم ابتدایی با رعایت کامل موازین اسلامی بر سر کلاس حاضر می‌شد. هیچ‌گاه تفاوت پوشش خانم عفت را با دیگر دبیران مدرسه فراموش نخواهم کرد.
مهدی در سال ۱۳۶۴ به حج مشرف شد و اولین سفر خود به منظور انجام مناسک حج انجام داد. این سفر نیز به دنبال کسب رتبه اول مسابقات اوقاف کشور بود که به همراه ۱۰ نفر دیگر انجام شد، زیباترین خاطره‌ای است که از دوران جوانی تاکنون در یادش باقی مانده است.
مطمئناً از همچنین انسانی که خود را با قرآن آمیخته است فرزندانی قرآنی نیز وارد عرصه تلاوت قرآن خواهند شد. صالح، محمد، فاطمه، دانیال و میکائیل فرزندان مهدی دغاغله هستند که به صورت ویژه در حال قرائت قرآن هستند.


مهدی دغاغله موفق شده است که در مکه مکرمه برای اولین‌بار همخوانی آیات اسماءالله را تجربه کند و این نقطه‌ای بود در حرکت به سوی تواشیح.
وی در این خصوص می‌گوید: بسیار لذت‌بخش بود و مصمم شدم که پس از بازگشت به ایران گروهی را برای تواشیح جمع‌آوری کنم که پس از بازگشت به همراه ناصر و عبدالرزاق، دو بردارم و سید کریم موسوی که در سنین پایینی، اقدامات اولیه را آغاز کردم.
گروه تواشیح ثقلین در سال ۶۴ یعنی پس از بازگشت از اولین سفر معنوی به مکه مکرمه تشکیل شد. این گروه متشکل از افرادی بود که اکنون از بزرگان قرآن، ابتهال و تواشیح کشور هستند که از منطقه محروم عین ۲ شهرستان اهواز بودند.
به اذعان بسیاری از فعالان قرآنی کشور مهدی دغاغله صاحب اولین‌ها در امر تواشیح کشور بوده است. وی سفرهای متعددی را به کشورهای مختلف اسلامی انجام داده است اما پربارترین سفر خود را حرکت به سمت کشور مصر مهد قاریان و مبتهلان جهان اسلام دانست. وی در این سفر موفق شده بود که بسیاری از افرادی که تنها نامشان را شنیده بوده و با صدای آنها آرامش می‌گرفت را ببیند. صحبت و همراهی با عثمان طه نویسنده قرآن کریم نقطه عطفی در این سفرها بوده است؛ اما این قاری برای رسیدن به این شکوفایی بزرگ راه بسیار پرفراز و نشیبی را پیموده است.

داور بین‌المللی مسابقات قرآن کریم دارای تألیفات بسیار فراوانی در زمینه اجزا مختلف قرآن است که مهم‌ترین آنها از نگاه خویش پایان‌نامه دکتری وی بوده است که از آن با عنوان (بررسی تناسب لفظ و معنا در موسیقی درونی و برونی و واژه‌گزینی قرآن کریم) یاد کرد.
وی گفت: با توجه به اینکه سفر به کشور مصر برای بنده دارای فضایل علمی بسیار فراوانی بود در این رابطه کتابی با نام سفر به مصر پایتخت قرائت تألیف کرده‌ام که در حال آماده‌سازی برای چاپ دوم بوده است.
این فعال قرآنی خوزستان یکی از پایه‌های اصلی جلسات قرآن مسجد نور سازمان آب و برق خوزستان که به صورت هفتگی در حال برگزاری است و با استقبال بسیاری از فعالان و مخاطبان علوم قرآنی در خوزستان نیز مواجه شده است.

دفاع مقدس و همزمان شدن با دوران جوانی حاج مهدی باعث شد که سلاح بردارد و برای دفاع از مام وطن راهی شود. ۴۶ ماه در نبرد حق علیه باطل در کربلای خوزستان بخش دیگری از زندگی این شخصیت قرآنی است؛ در این باره می‌گوید «در آن زمان قرآن کریم، آمیخته با وجودم شده بود.»
وی شرکت در عملیات فاو را از مهم‌ترین رویدادهای زندگی خود اعلام کرد و گفت: اگر دشمن را به هلاکت نمی‌رساندیم، به یقین کشته می‌شدیم. اما با تمام قوا برابر دشمن تا دندان مسلح بعثی ایستادگی کردیم و ماندیم.